Saud Terzić ponovo u Tužilaštvu USK: Zadovoljan sam tokom istrage, Azur će uskoro kući

232323
Saud Terzić, otac Azura Terzića koji je teško povrijeđen u noći 2. oktobra u Cazinu, danas je ponovo bio u Tužilaštvu USK. Iako nije želio iznositi detalje razgovora sa postupajućim tužiocem kaže da je zadovoljan tokom istrage…

„Vidim da se radi, da se dešavaju pomaci u istrazi i polako se do određenih saznanja.  Iznenadio sam se s onim što je Tužilaštvo uradilo do sada. Detalje ćemo ostaviti za sljedeći put. I mi kao porodica imamo određenih saznanja ali još uvijek nisu provjerena“, kazao je Terzić.      

Azurovo zdravstveno stanje je stabilno, kaže Terzić.  Dobra vijest je da bi u narednih nekoliko dana Azur mogao izaći iz bolnice i svoj oporavak, uz podršku psihoterapeuta, nastaviti u krugu porodice.

„Ja se tome veselim više nego bilo koji roditelj na svijetu. Nadam se da će njegovo zdravlje u budućnosti biti sve bolje. Sa  svojim sinom razgovaram jednom dnevno, najčešće u večernjim satima. Moram vam reći da je Azur svjestan težine ozljede i da slijedi velika borba“, ističe Azurov otac. 

Dodaje da se mnogo lakše nosi sa porodičnom tragedijom kada zna da uživa ogromnu podršku i pomoć ljudi i prijatelja iz cijelog regiona. Za sutra u 18.30 sati je najavljena mirna šetnja do trgovačkog centra u kojem je teško povrijeđen Azur, a protesti, najavljeni za 16. novembar ispred Tužilaštva u Bihaću, otkazani su.