Saudijski princ Al Saud: Oduvijek mi je san bio doći u Mostar

Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, predsjednik Generalnog komiteta Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe drugog dana svoje posjete našoj zemlji posjetio je Mostar i Hercegovinu.

U toku privatne posjete susreo se s političkim liderima iz ovog dijela naše zemlje, između ostalih i sa Edinom Mušićem, predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, te prošetao Starim Gradom i uživao u skoku sa Starog mosta.

Nakon nekoliko skokova koje su skakači iz Kluba skakača u vodu "Mostari" izveli za delegaciju iz Saudijske Arabije, princ je kazao kako mu je odvijek san bio doći u Mostar, ne zbog građevina, koliko zbog ljudi koji spajaju različite kulture.

"Ovo su snažni ljudi, koji su izgradili ovaj prelijepi grad, koji svoju kulturu nose u srcu. Čestitam im na strasti i želim da ostanu snažni, a nadam se da će vrijeme koje dolazi biti još prosperitetnije za Mostar", izjavio je.

Na pitanje o potencijalnim ulaganjima njegove zemlje, kazao je da iako on nije investitor, već vladin zvaničnik, da je danas bilo riječi o tome.

"Ja ću se vratiti u svoju zemlju s idejama i prijedlozima koji će biti predočeni našem predsjedniku koji predvodi veliki investitorski tim u Saudijskoj Arabiji. Mislim da će Mostar postati dio njihovih poslova", izjavio je princ Sultanom bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Nakon šetnje Starim Gradom za visoku delegaciju upriličen je ručak, a kako saznajemo posjetit će i dervišku tekiju u Blagaju.