SBB raspustio sve stranačke organe, slijedi analiza lošeg izbornog rezultata

sbb

Nakon održanih Općih izbora 2. oktobra u Bosni i Hercegovini Savez za bolju budućnost (SBB) je odlučio raspustiti sve stranačke organe.

Foto: SBB

U skladu sa odlukom 3. Kongresa SBB-a koji je održan 13. novembra 2021.godine u Mostaru, da stranačkim rukovodstvima na svim nivoima, neovisno od ostvarenog izbornog rezultata, mandat traje do 2. oktobra 2022.godine, predsjednik SBB-a je u skladu sa Statutom stranke, na osnovu Člana 56. donio Odluku o raspuštanju organa stranke na svim nivoima.

Tako će Fahrudin Radončić odrediti tim sa zadatkom da izvrši detaljnu analizu lošeg izbornog rezultata.

Istovremeno, predsjednik SBB-a, Članom 56. Statuta će u roku od 30 dana ovlastiti osobu koja će sa punim kompetencijama preuzeti samostalno upravljanje strankom i pripremiti vanredni kongres na kojem će se izabrati novo rukovodstvo stranke.

Prema do sada poznatim rezultatima izbora, SBB je na državnom nivou osvojio 2,4 posto glasova, dok je na federalnom nivou ostvario rezultat od 2,86 posto.

U kantonalnim skupštinama, Savez za bolju budućnost za sada će biti parlamentarna stranka u Zeničko-dobojskom kantonu te u Goraždu.