Radončić u Zavidovićima i Tešnju: SBB želi vladu nacionalnog jedinstva za evropsku BiH, u kojoj će biti mjesta za sve

SBB će, kao kičma buduće vlasti, okupiti sve patriotske snage i napraviti koaliciju nacionalnog jedinstva. A ako neko slučajno to ne bude htio, jasno je da se radi o fingiranom razlazu sa usamljenim i odlazećim samozvanim vođom.

To ne znači da se pravi historijski neminovni demokratski savez protiv SDA, u kojoj ima dobrih i vrijednih ljudi, nego pakt protiv familijarnog režima koji je zarobio tu stranku, Bošnjake, i državu u cjelini. Uz to, vrata su otvorena i za neke prerano politički penzionirane, a uspješne ličnosti, poručio je Radončić.

Monstruozna policijska montaža koja je trebala uništiti mene, moju biografiju, moju porodicu, na Kosovu je završila fijaskom i pravosnažnom oslobađajućom presudom.

Jasno je da ja nisam mogao imati nikakve veze sa ubistvom ratnog komandanta Delalića i to je utvrdio međunarodni tribunal EULEX. To ubistvo je počinila bošnjačka državna mafija koja je preko sarajevske optužnice htjela da svoj leš podmetne drugome. Sada ih je uhvatila panika da će profesionalno pravosuđe u Sarajevu otkriti prave nalogodavce i ubice. Zato su izmislili priču da sam ja za rat i optužio Bošnjake i ta državna mafija svjesno želi da izbriše moje hrabre predratne knjige, ratnu ulogu, moje porodične tragedije i šehide u mojoj kući, jer se boje obnavljanja istrage o tome ko je zaista imao interesa da ubije našeg ratnog komandanta.

Izgubljenom Kosovskom bitkom Bakiru je propao plan da mene optuži ni krivog ni dužnog i istovremeno sakrije prave ubice koje on sigurno poznaje i štiti. 

Uostalom, prije četiri godine upravo je cijelu predizbornu kampanju protiv mene Bakir vodio pozivajući se na Kosovsku optužnicu. Sada mu je međunarodni sud začepio usta, ali je strah u njemu očigledno i s razlogom ostao.

Njegove laži kao papagaj ponavlja trećepozivac Šefik Džaferović. Cijela ova priča o njima govori kao o nemoralnom dvojcu koji je spreman sve učiniti i sve podvaliti samo da ostanu na budžetskim jaslama, rekao je Radončić.