fbpx SDA BIHAĆ: Nezadovoljni sadržajem i raspodjelom u Budžetu za 2017. godinu

SDA BIHAĆ: Nezadovoljni sadržajem i raspodjelom u Budžetu za 2017. godinu

Home

SDA BIHAĆ: Nezadovoljni sadržajem i raspodjelom u Budžetu za 2017. godinu


U SDA Bihać smatraju da se stanje u gradu prikazuje isuviše teškim i crnim, a istovremeno ne nude se rješenja za probleme.

Aktuelna politička situacija s osvrtom na budžet Grada Bihaća, bila je tema konferencije za novinare GO SDA Bihać kojoj su pored vijećnika bili prisutni i poslanici ove stranke u Kantonalnoj skupštini.

Iznijeli su nezadovoljstvo sadržajem i načinom raspodjele u budžetu za 2017. godinu i obrazložili razloge zbog kojih nisu glasali za njegovo usvajanje. Onaj osnovni, naveli su, leži u nedovoljno predviđenom izdvajanju za ruralnu infrastrukturu, sport, turizam te poticaje privredi i poljoprivredi. Premda su u tom pravcu pokušali djelovati amandmanski, niti jedan njihov prijedlog nije usvojen, to je bio dodatan razlog da ne glasaju za budžet.

Inače, u SDA Bihać smatraju da se stanje u gradu prikazuje isuviše teškim i crnim, a istovremeno ne nude se rješenja za probleme, načine privlačenja investicija i otvaranja projekata. Naglašvaju, otvoreni su za saradnju i komunikaciju, ali napominju da i druga strana treba pokazati minimum političkog kompromisa.

(Izvor: rtvusk.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 04/04/2017 - 17:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top