SDA smijenila Alićajića u Cazinu, na čelo ponovo stavila ‘dokazane’ kadrove Hušića i Bašagića

Njj

Predsjedništvo SDA se danas sastalo nakon izbora i održalo sjednicu na kojoj je razmatralo rezulatate izbora. 

Radpušteno je nekoliko općinskih organizacija, medju kojima i Bihać i Cazin. Umjesto Samira Muminovića u Bihaću je postavljen za povjerenika Šemsudin Dedić, aktuelni potpredsjednik SDA koji je pokazao kao potpuno nesposoban, ali zato podoban paru Izetbegović i pod čijim vodstvom je SDA na USK doživjela najveći poraz i na putu je još većeg debakla. 

U Cazinu je raspušten odbor, a na čelo, umjesto dosadašnjeg predsjednika Mirsada Alićajića je postavljen Nijaz Hušić i Esad Bašagić, kadrovi koji su gubili svake izbore u proteklom periodu i koji sigurno je nemaju nikakav potencijal da vrate ovu stranku na pobjedničke staze u Cazinu. Ovo i odgovara vrhu SDA u Sarajevu i Šemsudinu Dediću u Bihaću, jer je ovim SDA Cazina, od nekada najjače organizacije u BiH, učinjena beznačajnom lokalnom organizacijom, bez ikakve snage i uticaja. Od vremena kad je Izetbegović mladji počeo preuzimati SDA i kradje na Kongresu na kojem je eliminisao Senada Šepića, jedinog kadra iz Krajine i Cazina koji je imao snagu da mu se suprostavi i da se izbori za Krajinu, u vrhu ove stranke više nema Krajišnika koji može nešto vidljivo promijeniti nabolje za ovaj kraj i narod. 

Iako se Bakir Izetbegović u medijima poziva da će šansu dati mladjim kadrovima, on je ‘pustio niz vodu’ i mladog Mirsada Alićajića, dosadašnjeg predsjednika i kandidata za gradonačelnika Cazina, a ponovo vratio stare kadrove koji su takodjer gubitnici, dokazano više puta. 

Nije oprostio Izetbegović oštar nastup kojim je njega prozvao Alićajić na nedavnoj press konferenciji, poručivši mu da vodi stranku i državu, ‘sa svojim starcima’ u propast. Ovom odlukom danas, Bakir Izetbegović je to dodatno potvrdio, a i kadrovi koji su dobili šansu ponovo, koji su i Alićajića kandidirali kao ‘žrtvenog janjca’ za poziciju gradonačelnika, pa mu okrenuli ledja, kao i mnogima prije, dodatno otvaraju oči svima oko stanja u ovoj stranci i dešavanja sa Cazinom i Krajinom. A pred nama je vrijeme koje će sve ovo potvrditi ili demantovati.