SDP BiH: Laži odlazećeg premijera Novalića ne mogu sakriti činjenicu da Vlada SDA nije napravila metar autoputa

Tvrdnje o tome kako Vlada SDA nije imala novca i gotovih projekata, pa da zbog toga nije izgradila ni metar autoputa, potpuna su laž, tvrde iz SDP BiH.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom nastavka iznošenja bezočnih laži i obmana od strane, na sreću svih nas, odlazećeg premijera Fadila Novalića o gradnji autoputa, želimo ga zamoliti da ovu temu više ne spominje. 

Tvrdnje o tome kako njegova Vlada nije imala novca i gotovih projekata, pa kao zbog toga nije izgradila ni metar autoputa, potpuna su laž. Neka javnosti već jednom odgovori zašto nije izgrađena dionica autoputa od Međugorja do Počitelja? Ne samo da je 2015. godine naslijedio 200 miliona KM za ovaj projekat, već je imao i proveden tender na kojem su samo trebali izabrati izvođača radova.

Umjesto toga, a sve sa željom da posao dodijele podobnim stranačkim firmama, čak tri puta su poništavali tendere, a ni do dan danas nisu izabrali izvođača radova. Tako, umjesto da se u 2018. godini svi zajedno vozimo ovom dionicom, mi i dalje gledamo plaćene PR objave u medijima kako će ta dionica nekada izgledati!? Primjer neizgradnje ove dionice najbolji je pokazatelj nesposobnosti SDA vlasti koja više nije u stanju ni lagati vješto kao nekada. Jedina istina je da će autoput da se gradi kada se o tome bude pitao SDP. Tako je bilo do sada, i tako će biti nakon oktobra 2018. godine", navode iz SDP BiH.