SDP u Zenici započeo kampanju: Ovo je posljednja šansa da napravimo državu za sve

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine danas je u areni "Husejin Smajlović" u Zenici započela svoju predizbornu kampanju gdje su se simpatizerima i članovima stranke iz cijele Bosne i Hercegovine obratili kandidati koji će se boriti za pozicije vlasti.

Više hiljada simpatizera i članova stranke danas je aplauzima pozdravilo kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića koji je s govornice poručio kako u svojoj predizbornoj kampanji nije vrijeđao protukandidate te da to neće ni raditi.

"Mi ne priznajemo drugi rezultat osim pobjede države Bosne i Hercegovine. U našim mislima je budućnost jer smo mi takvi ljudi i tome smo posvećeni. Naše teme su jačanje bh. ekonomije, borba protiv kriminala i korupcije, nezaposlenosti i borba za dostojanstven život i prava boraca, penzionera, radnika, mladih i žena", kazao je Bećirović te dodao:

"Moja politika je pokazala da je u BiH moguće voziti pozitivnu, čistu i poštenu kampanju. Ne napadam svoje protivnike, nisam izgovorio nijednu ružnu riječ o njima i to neću raditi. Moji protivnici su nezaposlenost i odlazak mladih iz BiH, loš obrazovni sistem i poslovne barijere. To su pravi protivnici ove zemlje."

Bećirović je istakao kako BiH mora krenuti euroatlanskim putem te da svaki građanin BiH mora biti ponosan što je iz države bosanskih banova i kraljeva. 

Za govornicom su se našli i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je istakao da je ovo posljednja šansa da Bosna i Hercegovina krene naprijed.

"Ovo je posljednja šansa da krenemo naprijed. U narednih 30 dana će se odlučiti rezultati izbora i kojim putem ćemo ići, hoćemo li propasti ili idemo boljoj budućnosti za sve nas. Pokazali smo demokratski potencijal i da imamo ljude koji će mijenjati budućnost BiH. Nismo za podjele već za građenje države za sve građane. Želimo jednu državu za sve nas", poručio je Nikšić.

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović danas je u Zenici donio i lisice za Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika kazavši im da je vrijeme da idu, a prisutnima su se obratili i kandidati SDP-a za predstojeće izbore koji su poručili da je vrijeme promjena, pravljenja države za sve građane te da za taj potez treba plan kojeg su oni napravili uz pomoć građana.

Nakon konvencije u areni "Husejin Smajlović" upriličeno je i zajedničko gledanje utakmice Sjeverna Irska - Bosna i Hercegovina.