SDS i PDP odbili poziv na sastanak, Dodik će uputiti novi za ponedjeljak

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je ponedjeljak, 25. mart naznačio kao novi termin razgovora s predsjednicima SDS-a i PDP-a, Vukotom Govedaricom i Branislavom Borenovićem o eventualnom zajedničkom učešću u vlasti na nivou Bosne i Herecgovine.

U nekoliko navrata je, kaže, predsjednike SDS-a i PDP-a pozivao na razgovore, a jedan od tih sastanaka je trebalo da se održi i danas, kako piše Klix.ba.

"Imajući u vidu najave za narednu sedmicu završnih sastanaka vezano za koncipiranje i izbor Vijeća ministara BiH, mislio sam da je to potrebno da uradimo danas i da imamo jasnu sliku", rekao je Dodik.

Kaže da razumije, ukoliko postoje zauzetost, te predlaže i neki novi termin koji oni odrede, ali da bude što je prije moguće, imajući u vidu moguću dinamiku formiranja Vijeća ministara i da u utorak i srijedu predstoje novi sastanci.

"Ova trakavica traje već duže vrijeme", rekao je Dodik podsjetivši da je ranije razgovarao s predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom koji je, kaže, govorio da im treba vremena i posebni sastanak.

Sada je, kaže, vrijeme da se kaže da li će biti ili ne sastanka.

"Pokušat ćemo da ih kontaktiramo i ako prihvate, napisat ćemo poziv, ako ne odredit ćemo neki drugi datum", rekao je on.

Međutim, napominje i da niko nikoga ne tjera na nešto.

Odbacio je i tvrdnje potpredsjednika SDS-a Mirka Šarovića o tome šta je razlog da SNSD poziva SDS u zajedničku vlast.

SDS i PDP odbili su Dodikov poziv na današnji sastanak uz obrazloženje da su prekasno dobili poziv i tražili su novi termin.

Izvor: