Sebija Izetbegović tužila Univerziteta u Sarajevu: Želi povrat oduzetih akademskih zvanja

.
U Općinskom sudu u Sarajevu za 28. februar zakazano je pripremno ročište po tužbi bivše generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu.

 

Izetbegović je tužila je Univerzitet u Sarajevu (UNSA), tražeći poništenje odluke o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Ovu informaciju za Faktor su potvrdili pravni zastupnici Izetbegović Senka Nožica i Esad Oruč.

Izetbegović ranije je i sama potvrdila kako su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost njene magistarske, kao i doktorske titule.

“Što se tiče pronalaska dokumenata, odgovor je da. Prije nekoliko dana se pojavila i velika kartonska koverta u kojoj su moji originalni certifikati i lična dokumenta koji su bili ukradeni iz ladice mog kancelarijskog stola. Ko je to ukrao, i kada još uvijek ne znam, ali je ovo dobar znak”, navela je ona ranije.

Također, obznanjeno je kako je dosadašnja istraga Kantonalnog tužilašva Kantona Sarajevo pokazala da su njen zagrebački indeks i preostala dokumentacija sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu autentični i vjerodostojni.

Na pripremnom ročištu koje je zakazano za srijedu u 9 sati bit će iznijeti prijedlozi dokaza koji će biti izvedeni na glavnoj raspravi.

“Između ostalog, jedan od glavnih dokumenta je i spomenuti nalaz grafološkog vještačenja “, kazao je za Faktor advokat Oruč.