Šef kluba A-sda/ NES Agan Bunić osuđen zbog krivotvorenja službene isprave i zloupotrebe položaja

.
Agan Bunić, pravosnažno osuđen, uvjetno na kaznu zatvora uz mjeru sigurnosti zabrana obavljanja službene dužnosti načelnika Općine Bužim

Kantonalni sud u Bihaću je presudom od 12.05.2022. godine potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda u Bosanskoj Krupi kojom je bivšem načelniku Općine Bužim Bunić Aganu izrečena uvjetna osuda zbog krivotvorenja službene isprave i  produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 3 (tri) mjeseca, te je istovremeno određeno da ista neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Osuđeni je, naime, u septembru 2016. godine u svojstvu općinskog načelnika Općine Bužim svojim potpisom i pečatom ovjerio službeni akt Općine Bužim sa neistinitim sadržajem, te protuzakonito zaključio ugovore o djelu u organu državne službe Općine Bužim sa više lice, pribavljajući im na taj način korist u vidu protupravnog zaključenja tih ugovora.

Presudom Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, koju je Kantonalni sud u Bihaću svojom presudom u cijelosti potvrdio, Aganu Buniću je izrečena i mjera sigurnosti, zabrana obavljanja službene dužnosti načelnika Općine Bužim u trajanju od (2) dvije godine od dana pravosnažnosti presude.  

 

Foto:Arhiv