Šefik Džaferović uputio čestitku Aleksandru Vučiću, ali i naglasio šta je neophodno za dobrobit BiH i Srbije

.
Razvijanje politike dobrosusjedstva, na načelima uzajamnog uvažavanja i poštivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja, vodi prosperitetu i napretku Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i ostvarenju zajedničkih evropskih ciljeva, kaže Džaferović

 

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, uputio je danas čestitku novom/starom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom pobjede na jučerašnjim izborima održanim u susjednoj zemlji.

- U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično čestitam Vam ponovni izbor za Predsjednika Republike Srbije. Stabilni i dobri odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije su od primarnog interesa za dobrobit naših država i njihovih naroda i građana, rekao je Džaferović.

Džaferović je Vučiću poručio da uzajamno poštovanje vodi prosperitetu i napretku obje zemlje.

Razvijanje politike dobrosusjedstva, na načelima uzajamnog uvažavanja i poštivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja, vodi prosperitetu i napretku Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i ostvarenju zajedničkih evropskih ciljeva, kazao je on.

U zaključku svog obraćanja, Džaferović je Vučiću poželio uspjeh u obavljanju odgovorne dužosti.

- U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, želim Vаm uspjeh u izvršavanju odgovorne dužnosti, zaključio je Džaferović.