Seksističke izjave u Skupštini Srbije, potpredsjednica pitala da li se opozicionarke "nude" SNS-ovcima

c

Potpredsjednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Sandra Božić, optužila je danas poslanice opozicije da "previše prolaze pored poslanika SNS-a i upitala da li se one to nude".

"Vidim da se pojedine poslanice opozicije, ovaj, vrlo rado prolaze kroz redove Srpske napredne stranke. Ne znam da li se preporučuju i da li bi da sjede u tim redovima ili vrlo često vole da samo prođu tuda“, upitala je Božić.

Srbijanska televizija Nova podsjeća da ovo nije bio jedini ispad poslanika SNS-a ove vrste danas, jer su devet opozicionih poslaničkih grupa zatražile od Skupštine Srbije da se poslaniku SNS-a Daliboru Šćekiću oduzme imunitet i mandat narodnog poslanika zbog seksističkih aluzija, koje je upućivao poslanici Demokratske stranke Tatjani Manojlović dok je kritikovala rebalans budžeta.

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić tvrdi da je vratio snimak sjednice i da nije vidio ništa od onoga što poslanici DS-a i Narodne stranke tvrde, da je poslanik SNS Dalibor Šćekić neprimjerenim gestovima uvrijedio poslanicu DS Tatjanu Manojlović.

"Vratio sam snimak i ništa slično nisam vidio. Dok je ona govorila, vi ste sjedili mirno pored nje i nijednim gestom niste pokazali da se nešto slično dešava“, rekao je Orlić.