Ko je bio momak kojeg je ubio sinoć njegov otac

Semir je bio super momak. Intenzivno smo se družili i viđali ovdje. Bio je omiljen u našem društvu, uvijek spreman za šalu. Izgubili smo velikog prijatelja.

To nam pričaju prijatelji Semira Ivazovića (37), Sarajlije kojeg je sinoć u 20:35 na sedmom spratu zgrade u ulici Hasana Sućeske  u naselju Saraj-Polje, ubio otac Mujaga Ivazović, inače penzionisani policajac.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je danas na Saraj-Polju, gdje je razgovarala s njegovim prijateljima s kojima se Semir družio.

Najviše slobodnog vremena su provodili u caffeu Alf u ovom sarajevskom naselju

„Bio je dogovor da se nađemo ovdje, ali ga u 20 sati nije bilo. Čuli smo za pucnjavu i ubrzo je stigla vijest da je Semir ubijen. Niko od nas ne zna šta se dogodilo. Nikome i nije jasno da je Semir ubijen, a sve što se priča su nagađanja i gluposti“, kaže jedan od Semirovih drugova s kojima se družio dok nam pokazuje zajedničku fotografiju s jednog od druženja u ovom sarajevskom caffeu.

Svi njegovi prijatelji kažu da za Semira imamu samo riječi hvale.

Bio je momak i po... Dolazio je ovdje, sa svima se družio i nikada nije posvađao. Žao nam je što je završio na ovaj način. Znam da je i oca volio“, dodaje drugi naš sagovornik.

Kažu nam da je Semira nedavno zadesila tragična sudbina – ostao je bez majke.

Majka mu je nedavno preseila na Ahiret. Išlo smo svi na dženazu, bilo nam je teško,a i njemu samom najteže. Dobro znam da je pomagao oba roditelja. I ocu je pomagao, koji je bio u penziji, brinuo se o njima. Čuo sam da je otac Mujaga nedavno imao srčani udar, i Semir nije dolazio u caffe na druženje, jer se brinuo o njemu nakon što mu je umrla majka. Ovo je pretužno“, podvukao je naš sagovornik za Radiosarajevo.ba.