Senad Šepić: Nezavisni blok ostvario veliki uspjeh na izborima

.
Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, oglasio se povodom rezultata Lokalnih izbora u BiH te poručio kako će ova stranka imati vijećnike u četiri kantona što je veliki uspjeh.

 

Šepić koji posljednje dane kampanje nije mogao provesti na terenu zbog pozitivnog testa na koronavirus, istakao je kako je uspjeh Nezavisnog bloka još veći kada se uzmu u obzir udarci vladajućih stranaka nakon Općih izbora 2018. godine.

"Imat ćemo vijećnike u četiri kantona – Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo. Ovo je veliki uspjeh za nas. S obzirom na okolnosti, posebno udar vladajućeg režima na Nezavisni blok nakon Opštih izbora 2018, naš rezultat je višestruko važan, te cijenimo povjerenje koje su nam dali građani. Gdje god bude potreba i važnost da se život građana odvija u jednom novom političkom ozračju i kvalitetnom načinu rukovođenja lokalnim zajednicama, vijećnici Nezavisnog bloka biće dio općinskih većina", poručio je Šepić.

Šepić se osvrnuo i na izbore koji će se održati 2022. godine te poručio kako je uvjeren da će Nezavisni blok zajedno sa drugim opozicionim strankama ostvariti odlične rezultate i na tim izborima.

"Čim stanem na noge i potpuno ozdravim, ako Bog da, krećemo zajedno pripremati i raditi na izborima 2022. Nezavisni blok neće stati i uvjereni smo da ćemo zajedno sa ostalim opozicionim strankama konačno i definitivno srušiti postojeći vladajući režim na prostoru čitave Bosne i Hercegovine", zaključio je Šepić u svom obraćanju.