Šepić: Ako zbog neusvajanja budžeta pokušavaju odgoditi izbore- riješićemo to na ulici

sepic
Predjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić žestoko je reagovao nakon današnjeg odbijanja Parlamenta BiH da usvoji budžet za 2020. i osigura sredstva i mogućnost održavanja lokalnih izbora u novembru ove godine.

 

Porazno je da ni nakon više od pola godine nismo dobili budžet za 2020. godinu.

Ako neće to vlast uraditi na način utvrđen zakonom, onda se narod mora podići i na ulici riješiti ovu stvar, protesti i demonstracijama natjerati vlast da radi svoj posao preuzeti svoju državu u svoje ruke. Šepić je više zadnjih godina zagovarao usvajanje novog zakona i elektronskog glasanja, kako bi se izbjegle manipulacije na biračkim mjestima, ali vladajuće stranke koje imaju većinu u Parlamentu BiH nikada to nisu htjele prihvatiti, jer znaju da na poštenim izborima ne bi bili izabrani.

Pročitajte Šepićev današnji komentar na njegovoj zvaničnoj FB stranici: Senad Sepić:

“Parlament BiH nije ni danas usvojio budžet za 2020. godinu, iako je više od pola godine prošlo.?! Puno zavlačenja, prebacivanja odgovornosti na druge i opstrukcija od vladajućih stranaka. Očito je da sve čine da odgode izbore i spase se poraza i odlaska s vlasti. Ali, ako ne budu to omogućili i organizovali izbore, neka znaju da se opet neće moći sačuvati, imati će velike proteste i narod, riješićemo to na ulici i vratiti zemlju ljudima kojima pripada i koji je vole.”

Image
fb sepic