Šepić: Dajmo šansu školovanim i sposobnim, a odbacimo korumpirane i populiste

.

 

U povodu 30 - te godišnjice od podizanja zastave Bosne i Hercegovine na East Riveru čime je  naša država je postala članica Ujedinjenih naroda danas se oglasio predsjednik NB -a Senad Šepić.Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

. Puno se toga teškog u našoj zemlji i nad našim narodom desilo u ovih 30 godina. Organizacija Ujedinjenih naroda, posebno u najtežim trenucima za BiH, nije reagirala pravovremeno niti kako je trebalo. I danas se BiH suočava sa krizom i napadima na njen suverenitet i teritorijalni integritet. Izjeda je i unutrašnja korupcija, nepotizam i nesposobnost vladajućih koji su oteli institucije narodu. Ali, uprkos svemu, Bosna i Hercegovina će opstati i uspjeti. I ići naprijed.

Zato, svim građanima i narodima naše zemlje čestitamestitam ovaj dan, uz poziv da se zajedno borimo, da izgradimo unutrašnji dogovor koji će nas sve učiniti ponosnim i velikim, da odbacimo korumpirane politike koje su opljačkale i osiromašile svoje građane i koje nas stalno vraćaju unazad i da živimo u miru u svojoj Bosni i Hercegovini u kojoj će naša mladost rado ostajati i svoju budućnost graditi.