Šepić: Ili ćemo imati poštene izbore ili će narod to riješiti na ulici širom BiH

Senad Šepić
SARAJEVO, - Na današnjoj protestnoj šetnji u Sarajevu, prisustvovali su i lideri opozicije, među njima i Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, koji je u izjavi kazao da je krajnje vrijeme da se naprave velike promjene u BiH.

"Pljačke u javnim nabavkama i odnos vlasti u krizi je posebno razotkrio način na koji ona funkcioniše. Zato, sada pokušavaju odgoditi izbore i sačuvati se od poraza. Da bi to zaustavili moramo se svi ujediniti širom BiH, opozicija mora jedinstveno nastupiti i ponuditi jasan program za promjene. Dugo godina zagovaram i borim se da dobijemo izmjene izbornog zakona, elektronsko glasanje i skeniranje glasačkih listića i to pitanje mora biti naš zajednički krik, cijele opozicije, profesionalnih medija i civilnog društva, uz podršku građana na ulici širom BiH možemo se za to izboriti. Ja zato ponovo pozivam sve druge da se na ovom pitanju ujedinimo i pokrenemo promjene u cijeloj BiH. To će ohrabriti i pokrenuti naš narod da izađu u najvećem broju na izbore, da sruši lošu i korumpiranu vlast i krene u izgradnju moderne i ravnomjerno razvijene države na svakom njenom pedlju. Današnji skup i odziv ljudi u Sarajevu pokazuje da postoji spremnost i želja naroda za promjene i Nezavisni blok i ja lično ćemo sve učiniti da ujedinimo sve zdrave snage u BiH i pokažemo da ova zemlja i narod mogu puno bolje od ovoga što danas živimo", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Na današnjoj protestnoj šetnji koju je organizirala Platforma za progres Mirsada Hadžikadića uz još neke organizacije okupilo se nekoliko hiljada učesnika, nezadovoljnih građana, opoziciju, članove Glasa malih biznisa i sve one koji žele i traže promjene.