Šepić komentarisao 3 godine od povećanja akciza: Ni para, ni puteva, ni IKEA-e, a djeca se rađaju, ali u Njemačkoj

Šepić
Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, prokomentarisao je na svome zvaničnom FB profilu godišnjicu od stupanja na snagu Zakona o akcizama, kojim su akcize na gorivo povećane za 0.18 konvertibilnih maraka po litru.

 

Šepić, koji je tada bio zastupnik u Parlamentu BiH je bio žestoki protivnik povećanja akciza i na kraju je, glasao protiv, zbog čega je i isključen iz SDA kojoj je do tada pripadao. Tvrdio je i tada da se povećanje cijena goriva radi da bi se održala bespotrebna i skupa administracija koja ne daje rezultate i da bi se ‘kupili’ izbori koji su bili te godine. Neće BiH, a posebno Krajina gdje je bio biran za zastupnika vidjeti autoputa, niti brzih cesta, od tih poskupljenja goriva, govorio je.

Danas, tri godine kasnije, napisao je na svojoj FB stranici:

“Tačno su tri godine otkako je na snagu stupilo povećanje akciza na gorivo. Najavljivali su zamah cestogradnje, stotine novih kilometara autoputeva, da će nam doći IKEA, a federalni premijer je rekao čak i da će nam akcize donijeti nova porodilišta, škole, i nove bebe!

Bio sam među onima koji to povećanje nisu htjeli podržati ni po cijenu svoje političke karijere, zbog principa sam napustio tadašnju stranku i nije mi žao ni trenutka zbog toga.

 

Ovo je jedna od onih situacija za koje bi čovjek volio da je bio u krivu ali situacija tri godine poslije je jasna: ni para ni puteva, ni Ikea-e, a što se beba tiče, rađaju nam se u Njemačkoj i drugim zemljama Zapada.”- napisao je Šepić.

 

Vrijeme je pokazalo da je bio u potpunosti upravu, a nama ostaje da vjerujemo da će narod kazniti na izborima one koji im podižu cijene života i ne ispunjavaju obećano, te da će političari sa znanjem i vizijom konačno dobiti veliku podršku i šansu da vode zemlju i naprave pozitivne promjene koje svi dugo čekamo.

 

Opis nije dostupan.