Šepić: Konaković ne kuži politiku i slabi opoziciju, tužno ga je gledati

asd
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković trpi oštre kritike nakon sinoćnjeg nastupa na RTRS-u u emisiji Telering, u kojoj je kazao kako nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva.

Kritike dolaze i iz partnerskih stranaka, kao što je SDP, a posebno je oštra bila ona iz Nezavinskog bloka, od bivšeg strančkog kolege i kasnijeg saveznika Senada Šepića.

Šepić kaže kako BiH treba pravu, a ne lažnu alternativu i zato kredibilna opozicija mora pokazati viziju i znanje za zaustavljanje negativnih trendova i okretanje države u pravom smjeru.

"Zato je tužno vidjeti s koliko se populizma, ali i neznanja, posebno o državnim pitanjima, u samo nekoliko minuta gostovanja na režimskoj RTRS razotkrio Konaković. On vjerovatno ne kuži, ali to slabi opoziciju, pokazuje da nema kapacitet i tako samo jača vlast", napisao je Šepić na društvenim mrežama.
Konakovića je ranije kritikovao i Vojin Mijatović iz SDP-a napisavši kako lider NiP-a podržava torovsku podjelu BiH.

Odnos Šepića i Konakovića bio je posebno blizak u vrijeme izbora 2018. godine, kada je lider NiP-a podržao kandidaturu za Predsjedništvo BiH Senada Šepića. Također su bili na sličnoj strani nakon izbora 2018. i u nekoliko prilika čak i pregovarali o potencijalnoj koalicionoj saradnji, stoga je ovako direktna kritika i poruka Šepića prema lideru NiP-a dodatno simptomatična.

Pogledajte OBJAVU

Foto: Screenshot