Šepić: Najvažniji je jedinstven glas protiv Trgovske more

„Taj jedinstven glas, po meni je najvažnija poruka, da se ljudi u Bosni i Hercegovini iz oba entiteta, iz kantona i cijele države Bosne i Hercegovine mogu ujediniti oko jedne stvari i podići svoj glas. Kada je to tako ne postoji nikakva vlada, ma koliko naumila da nešto uradi, da će to i realizirati.

Hvala svim ljudima koji su i danas ovdje, hvala svim aktivistima Nezavisnog bloka koji širom BiH provode peticiju i posebno veliko hvala svima onima koji su potpisali peticiju Trgovska mora - reci, ne može. Oni koji to nisu uradili dosad, radi svih nas i budućnosti naše djece uradite to narednih dana,“ izjavio je jučer u Novom Gradu/Bosanskom Novom Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i koordinator Inicijative „Trgovska mora, reci NE MOŽE“ prilikom održavanja protestnog okupljanja zbog protivljenja da se u Trgovskoj gori, nadomak granice BiH i Hrvatske, izgradi odlagalište nuklearnog radioaktivnog otpada.

Šepić je podsjetio da Inicijativa kojom koordinira već više od dva mjeseca, provodi istoimenu peticiju u gradovima širom Bosne i Hercegovine. 

Također, peticija je uspostavljena i u online izdanju, za sve ljude diljem svijeta, posebno za građane Bosne i Hercegovine u dijaspori ali i komšije iz Hrvatske koji bi izgradnjom odlagališta u Trgovskoj gori također bili ugroženi.


Link peticije:

 

Press Nezavisni blok