Šepić: Ni federalna ni kantonalne vlade nisu uradile ništa konkretno da ublaže poskupljenja i udar na građane

-

“U nepunih šest mjeseci ove godine privreda i građani u BiH su uplatili preko milijardu KM više u budžet u odnosu na isti period prošle godine. Rezultat je to galopirajućih poskupljenja i inflacije, a nikako pametne politike ili vizije vlasti bilo kojeg nivoa u našoj zemlji” - naveo je u svojoj reakciji na poskupljenja i nesnalaženje vlasti na svim nivoima Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i jedan od lidera Koalicije Država.

I umjesto da pokažu da znaju i razumiju stanje u kojem se nalaze građani u našoj zemlji i ponude razne programe pomoći, posebno onim kategorijama društva sa slabijim primanjima, ni državna ni federalna ni kantonalne vlasti ne zaslužuju prolaznu ocjenu j pokazuju da su iste, navodi Šepić.

Međusobna optuživanja, prebacivanja odgovornosti na one druge nivoe (dok se u isto vrijeme na onom nivou na kojem si vlast ponašaš isto ili gore od onoga kojeg kritikuješ) je domet današnjih vlasti na višim nivoima, ali i onih koji glume opoziciju federalnoj vlasti, a sjede u njoj i vode najbogatiji kanton, za koji se sami vole pohvaliti da “ubire više poreza od cijelog entiteta RS.”

Nema programa niti mjera koje bi vratile građanima njihove pare i pomogle im u ovim teškim vremenima, ni sa jednog nivoa, niti od jedne grupacije vladajućih stranaka, ali ima populizma, hajke, skretanja pažnje sa svojih i upiranje prsta samo u tuđe propuste, prešutne podrške parade, pa pranja od iste, sumnjivih diploma, pa napada onih drugih za iste stvari itd.

“Naša zemlja i narod trebaju promjene i pravu, a ne lažnu alternativu. Siguran sam da to sve veći broj ljudi u BiH uviđa i da će to pokazati na izborima”- zaključio je Šepić.