Šepić oštro kritikovao razočaravajuću najavu da samoizolacija ostaje do 30. maja

sš
Današnja press konferencija u Vladi FBiH potakla je na velike kritike javnosti zbog najave pomoćnika Federalnog ministra zdravlja Gorana Čerkeza da odredba o samoizolaciji ostaje do 30. maja. Posebno je oštro reagovao Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, stranke koja je ranije podnijela zvaničan zahtjev da se odluka o samoizolaciji od 14 dana, posebno za bh. građane koji rade i žive vani revidira i ukine. Šepić se oglasio na zvaničnom FB profilu, a komentar prenosimo u cjelosti:

 

 

“Razočaravajuća poruka upravo sa pressa o odluci da mjere samoizolacije za bh. gradjane koji rade i žive vani ostaju na snazi do 30. maja. “Smatramo da su još uvijek jako potrebne i dale su rezultate. To će nam dati jednu garanciju da u taj ljetni period ulazimo pod kontrolom"- izjavio je jedan od članova Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

To mi u ovom momentu izgleda isto kao da zabranite svim vozačima da voze auta idućih deset dana, jer bi tako imali garanciju da neki umoran vozač neće na cesti napraviti udes?!!

 

Hrvatska je mjeru samoizolacije ukinula prije 15 dana, je li to znači da oni svjesno u ljetni period ulaze bez kontrole?! Podaci kažu da ta odredba u Hrvatskoj ništa nije negativno uticala, jer i nakon ukidanja odredbe u ovoj se zemlji smanjivao broj zaraženih.

Zaista ne mogu i ne želim prihvatiti odluke koje nemaju smisao i opravdanost, a još i čine štetu ogromnom broju ljudi, našem narodu koji živi i radi vani, ali i njihovim porodicama i ponovo pozivam Federalni krizni štab za kojeg vjerujem da će biti razumniji od ovoga iz Ministarstva zdravstva FBiH i već ovih dana donijeti odluku i olakšati komunikaciju državljana BiH sa svojom matičnom zemljom, a što je u skladu sa ponašanjem i standardima i u drugim evropskim zemljama.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Image
status1
Image
status2