Šepić reagirao: Slučaj žene iz Usore treba osuditi, ali se kroz nju ne smije gledati na naš narod koji živi vani

asd
Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka regirao je danas na medijske objave u kojima se slučaj žene koja je juče bacala smeće u rijeku, pa ja mladić natjerao da se vrati i da to pokupi, pokušava povezati i optužiti cijelu dijasporu da je takva. Šepić je pojasnio zašto je to pogrešno, nije istinito, a i šteta je za našu državu i narod. Pročitajte njegovu izjavu u cjelosti:

“Dobra je vijest i poruka da postajemo kao društvo i pojedinci u BiH sve više angažirani i reagujemo na loše pojave koje uočimo. 

Zato, primjer mladića iz Usore koji je juče natjerao ženu da pokupi vreće smeća koje je bacila u rijeku zaslužuje našu podršku i odobravanje. 

Ali, ono što se ne smije dozvoliti i što nije istina je da se ovom pričom naš narod koji živi i radi van BiH, ili kako ih zovu bh. dijaspora generalizira i predstavlja u lošem svijetlu, kao neko ko se loše odnosi prema prirodi i svojoj domovini. 

To niti je tačno, niti ima ikakvog smisla raditi. 

Onakve scene od juče nažalost gledamo skoro svakodnevno i to rade ljudi koji žive u BiH, a i oni, poput jučerašnjeg slučaja, koji žive van granica BiH. 

I to moramo mijenjati i popravljati svoj odnos prema svojoj državi i prirodnim ljepotama uopće. 

A to možemo napraviti i uspjeti u tome, kao i svim drugim stvarima jedino zajedno- i mi koji živimo u BiH i naš narod koji je, trbuhom za kruhom, otišao i živi van BiH. 

Mi smo jedan narod, jedan organizam i ne smijemo dozvoliti podjele izmedju nas još i po toj osnovi, domaći i dijaspora. To nam žele neprijatelji naši i naše države BiH. A to im ne smijemo dozvoliti.”- zaključio je predsjednik Nezavisnog bloka u svojoj objavi na zvaničnoj FB stranici.