Šepić: Vlast i opozicija moraju raditi zajedno na borbi protiv koronavirusa- prozivanja i populizam ostavite za drugo vrijeme

Covidd
Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, pozvao je vlasti i opoziciju da se okane međusobnih prozivanja i prebacivanja odgovornosti jednih na druge, nego da na pitanjima borbe protiv koronavirusa, svi budu zajedno i pomognu ljudima i državi da što prije izađe iz ovoga stanja i pobijedimo pandemiju koronavirusa. Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

 

“Brojevi i trend vezan za novozaražene koronavirusom i proces nabavke vakcina su loši i to se mora hitno zaustaviti i promijeniti. A to je jedino moguće zajedničkom akcijom i radom svih nivoa vlasti u našoj zemlji. Znamo ko je najodgovorniji za ovo stanje i ko je morao i može puno više učiniti- na prvom mjestu je to državni, pa onda federalni nivo vlasti, ali ogromnu odgovornost imaju i kantonalne vlasti, koje ne mogu pobjeći od toga.

Zato, moraju svi shvatiti da od svakodnevnih, populističkih napada i medjusobnih optuživanja, pokušaja prikupljanja jeftinih političkih poena, ova zemlja i narod u njoj nema ništa. Mora se preuzeti odgovornost i upravljati krizom, pomoći ljudima da izadjemo iz ovoga stanja što prije i to bi odgovorne političke stranke i lideri morali razumjeti i tako se, pogotovo u ovom vremenu ponašati.

Privremene vikend mjere zatvaranja u jednom ili par kantona, bez koordinacije i zajedničke akcije u cijeloj državi, takodjer neće donijeti rezultat i zato je poziv vlastima na svim nivoima na otvorenost i hitnu zajedničku akciju i opoziciji da bude aktivni dio rješenja i da što prije pobijedimo ovo stanje i pandemiju.

A to možemo jedino ako smo ujedinjeni na tom putu. Iza te pobjede će svakako biti vrijeme za pokazivanje političkih razlika i smjenu vlasti, čiji je nesposobni i korumpirani profil koronavirus samo do kraja ogolio.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.