Šepić: Vrijeme je da ekonomski oslobodimo i pokrenemo BiH

Nezavisni blok je sinoć u Tuzli održao predizborni skup i predstavljanje kandidata za Opće izbore 2018 godine. U prepunoj sali Kristalne dvorane Hotela Tuzla, obratili su se nosioci lista, te kandidati iz Tuzlanskog kantona: Edin Ibrišević, Ramiz Karić, Emir Džambegović, Munevera Rahmanović-Hrbat, Almir Šahinpašić, Belma Mujkić, Hasan Osmanović, Hariz Mahmutović, Senad Ikanović, Asmir Šestan i Admir Čavalić. Svi kandidati su jednoglasno iznosili probleme u TK na polju ekonomije i predstavljali rješenja koja je Nezavisni blok osmislio u tom smjeru.

Almir Šahinpašić, nosilac liste za PD Parlamenta FBiH istakao je važnost uključivanja  mladih osoba u politiku, te povećanja izdavajanja za sport i kulturu. Emir Džambegović, kandidat za Federalni parlament naveo da je potrebno izvršiti apsolutnu depolitizaciju države, u smislu zapošljavanja i budžetskih beneficija. Edin Ibrišević, kandidat za Parlament BiH, zaključio je svoj govor ocjenom da je Senad Šepić, za razliku od ostalih jedini kandidat koji garantuje EU put.

"Došlo je vrijeme za novu politiku i promjenu postojeće političke paradigme. Vladajuće elite svjesno stvaraju barijere za pokretanje Tuzlanskog kantona i čitave države. Ono što mogu garantovati je da će izabrani predstavnici Nezavisnog bloka, bez obzira da li bili u poziciji ili opoziciji, aktivno raditi na rješavanju konkretnih problema našeg kantona, a koji se odnose na nezaposlenost, niske nadnice i shodno navedenom odlazak mladih osoba. Okupili smo se danas ovdje na Dan oslobođenja Tuzle. Prije 75 godina naši najhrabriji su oslobodili Tuzlu od fašizma, a sada je na nama da je ekonomski oslobodimo. Zbog toga vas pozivam da podržite naše kandidate i borbu za poštenu državu", naveo je Admir Čavalić, nosilac liste za Skupštinu TK.

sepic

''Nezavisni blok večeras u Tuzli šalje poruku dosljednosti politike koja će biti usmjerena ka omogućavanju jednakih prava i šanski za sve građane u cijeloj BiH. Poslije 7. oktobra, ovo će biti poštena država iz koje mladi neće odlaziti. Poslije 7.oktobra, ovo će biti poštena država u kojoj će svaki pojedinac koji bude radio na štetu građana i domovine biti sankconisan. Vrijeme je za vladavinu poštenja i zdrave politike. Vrijeme je da ekonomski oslobodimo i pokrenemo Bosnu i Hercegovinu'',  izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnob bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH. 
nezavisni blok

Press služba Nezavisnog bloka