Servisne informacije - Velika Kladuša

velika kladuša

Danas pretežno sunčano vrijeme, temperatura do 32 stepena

Na području općine Velika Kladuša isporuka električne energije je uredna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas od 09:00 do 16:00h doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručju Johovica.

Tokom ove sedmice prekidi su najavljeni u sljedećim trafopodručjima i terminima:

U utorak, 14. juna: od 09:00 do 16:00h trafopodručje: Grahovo

U srijedu, 15. juna: od 09:00 do 16:00h trafopodručje: Trnovi 1

U četvrtak, 16. juna: od 09:00 do 16:00h trafopodručje: Drmaljevo 2

U petak, 17. juna: od 09:00 do 16:00h trafopodručje: Ponikve 1

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom odvija se prema planu, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Tri saobraćajne nezgode evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U jednoj od nezgoda lakše povrede zadobila su dva lica. Prijavljeno je i i jedno krivično djelo.

– Vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni Dizdarević.

– 65 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurne doktorice Aida Dedić i Indira Bukvarević uputile su tri pacijenta na dalje liječenje.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 13. juni:

– Kolovoz je jutros pretežno suh, a pažnju skrećemo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Do 22.06. zbog radova zatvoreni su izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj se preusmjerava na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji.

Od danas nisu na snazi obustave saobraćaja na putnom pravcu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive gdje se izvode radovi na priključnoj cesti za autoput A-1. Na ovoj dionici saobraća se sporije uz poštivanje privremene signalizacije.

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka (dionica Ivanjska-Dragočaj). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na regionalni put Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili putnim pravcem Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su najizgledniji na području Krajine i sjevera Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.

Stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti suviše jake. Tokom prijepodneva svježije, u drugom dijelu dana uz nešto izraženiji osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, ne treba isključiti mogućnost povremenih pljuskova koji bi mogli pokvarili ugođaj.