Servisne informacije - Velika Kladuša

.
Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 105 pacijenata. Dežurna doktorica Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputila je jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice evidentirali su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Ovog nedjeljnog jutra bez problema u isporuci električne energije.

Posljednji julski dan će uz muzički nastup grupe “Camino Verde” u Parku od 21:00h biti posvećen i sportu, kada će na igralištu kod Prve osnovne škole danas biti održani turniri u malom nogometu od 16:00h i uličnoj košarci s početkom u 19:00h.

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a pažnju iz BIHAMK-a skreću na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša-Maljevac, Hum, Deleuša i Zupci. I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena.

Stabilnije u odnosu na protekli dan, što će povoljno djelovati na većinu populacije. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja, obzirom da će vrijednosti UV indeksa ponovo biti visoke. Sa noćnim satima i osvježenjem u vidu nižih temperature, biće malo ugodnije.