Šestogodišnji dječak pozitivan na kokain nakon vikenda provedenog s ocem

dječak
Šestogodišnji dječak iz Istre u Sloveniji bio je pozitivan na drogu nakon vikenda koji je proveo kod oca.

 

Nakon što je majka dugo upozoravala CSD da je otac zavisnik, a kada je škola prenijela zabrinutost Centru, u dječakovom organizmu je pronađen kokain.

Kada je majka nedavno došla po sina, koji je bio u posjeti ocu, posumnjala je da nešto nije u redu s njim. Šestogodišnjak je imao jaku glavobolju i bolove u stomaku.

Kako je majka rekla, dječak je imao i neobičan izgled.

“Bio je veoma agresivan”, rekla je. Odmah je otišla u apoteku i kupila test za drogu. Otkrio je da je dječak bio pozitivan na kokain.

Da dijete zaista ima kokain u organizmu kasnije je potvrđeno testiranjem u Domu zdravlja, a potom i drugim testom u izolskoj bolnici. Prilikom osluškivanja srca, specijalista urgentne medicine čuo je i šum na srcu.

Majka kaže da ne želi ni da zamisli kako je droga dospjela u organizam šestogodišnjaka, ali je rekla da posljednjih šest mjeseci ima jaka krvarenja iz nosa i učestale angine. Dječak nije znao ništa da joj kaže.

Slučaj je preuzela Kriminalistička uprava PU Koper, koja istražuje 40-godišnjeg oca zbog krivičnog djela omogućavanje uzimanja nedozvoljenih droga i zapuštanje maloljetnog lica i okrutno djelo, prenosi 24ur.

Nakon obavljenog uviđaja, krim istražitelji su ga priveli istražnom sudiji, koji mu je odredio pritvor. Uviđaj je i dalje u toku, jer policija prikuplja dodatne informacije i dokaze.

Ako sud utvrdi da je otac kriv, prijeti mu kazna od jedne do 12 godina zatvora zbog posjedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje djeteta.