Sidran o Srebrenici: Pomirenje nije moguće ako nisu mirni i smireni računi među nama

Home

Sidran o Srebrenici: Pomirenje nije moguće ako nisu mirni i smireni računi među nama


Najveći živući bosanskohercegvački pjesnik Abdulah Sidran izjavio je u specijalnoj emisiji „Pošteno“ Duške Jurišić na Federalnoj telviziji, a u povodu 22. godišnjice genocida u Srebrenici da „pomirenje nije moguće ako nisu mirni i smireni računi među nama.“

"Nema pomirenja! Ono je lažno. Ali, ako je neko meni oteo to i to, ako mi je uništio to i to, a nije zbog toga doživio ovozemaljsku pravdu, sankciju i sve što slijedi, mi jedni druge obmanjujemo, lažemo i čekamo narednu priliku u kojoj ćemo jedni drugima vraćati " ,rekao je Sidran.

Prepoznajete da, kako je rekao, agresokrska strana apsolutni nedostatak argumenata da odbrani „svoje neshvatljivo, svirepo i užasno ponašanje od 1992. do 1996.“ namiruje tako što intenzivno obilježava nasilje koje je nad srpskim narodom učinjeno u Drugom svjetkom ratu.

"Pravi se ravnoteža u rasponu od 50, 60 i 70 godina. Pa, će se pokazati da i ta vrsta pomirenja nije istinsko pomirenje, do njega dolazi nakon izmirenja računa.  A računi se ne mogu izmiriti ako se ja slobodno ne krećem, ako susjed moj u svom zakonodavstvu može o nama odlučivati, odlučivati o svemu što se nas tiče" ,naveo je Sidran.

 

(Izvor:ins.ba)

Objavio: Tue, 11/07/2017 - 09:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top