Silovanje 18-godišnjakinje na Pratersternu, uhićen osumnjičenik, radi se o 22-godišnjem Sirijcu

sa

Nakon što je 18-godišnjakinja seksualno zlostavljana u WC-u na bečkom Pratersternu, policija je uspjela uhvatiti još osumnjičenih.

Nakon što je 25. listopada 18-godišnjakinja seksualno zlostavljana u WC-u na bečkom Pratersternu, a zatim joj je ukradena torbica, izvršna vlast sada je uhvatila dvoje osumnjičenih. 22-godišnjak koji je navodno zlostavljao djevojku uhićen je 8. studenog na Keplerplatzu.

U kasnim poslijepodnevnim satima žena je s nekoliko mladih osoba ušla u WC gdje su se protivno volji 18-godišnjakinje dogodili spolni odnosi s 22-godišnjim Sirijcem. 17-godišnjak, koji očito nije želio ništa s tim, prethodno je, prema prvim izjavama žene, napustio mjesto zločina. Prema riječima glasnogovornice policije Irine Steirer, još nije sigurno je li mlađi muškarac, također Sirijac, umiješan u zločin. U svakom slučaju, oba mladića nisu priznala što im se stavlja na teret.

Prema riječima žrtve, dvoje dvanaestogodišnjaka čekalo je ispred WC-a i pazilo da nitko ne dođe. Na odlasku je jedan od čuvara žrtvi oteo torbicu i mobitel. Dvojica dvanaestogodišnjih Sirijaca pronađena su istog dana s mobitelom.

Što se tiče dvojice starijih osumnjičenika, postojale su slike glavnog osumnjičenika temeljene na snimkama nadzornih kamera u Pratersternu. Snimke su interno poslane bečkoj policiji, a 22-godišnji osumnjičeni glavni počinitelj identificiran je i uhićen prije nekoliko dana tijekom provjere identiteta na Keplerplatzu. 17-godišnjak kojeg je on potom otkrio uhićen je u četvrtak u Meidlingu. Obojica još nisu dali nikakve informacije o optužbama.