Silovanje i Indija: Uhapšen muškarac zbog napada na devojčicu na tlu američke ambasade

INDIJA
Muškarac star 25 godina je uhapšen zbog navodnog silovanja petogodišnje devojčice na prostoru američke ambasade u indijskoj prestonici, Delhiju.

Muškarac je uhapšen u nedelju, nakon što su roditelji devojčice prijavili slučaj, rečeno je iz policije novinskoj agenciji PTI.

Devojčica je napadnuta u subotu ujutro i sada je u stabilnom stanju. Lekari su potvrdili da je silovana.

    „Očevi prijatelji“ je silovali za novac
    Žena zapaljena na putu za saslušanje povodom slučaja silovanja
    Prevremeno rođenu bebu živu zakopali - ona se sad oporavlja

Njena porodica živi pri ambasadi, gde njen otac radi.

Policija je saopštila da je osumnjičeni muškarac vozač, ali da ne radi za Sjedinjene Države. Međutim, on živi sa roditeljima u prostorijama u kojima je smešteno osoblje ambasade jer i njegov otac jedan od zaposlenih.

Američka ambasada se nalazi u naselju Čanakijapuri, diplomatskoj enklavi u centralnom Delhiju.

Kompleks ambasade se prostire na 28 hektara i strogo je obezbeđen.

Porodice osumnjičenog i žrtve su se dobro poznavale, navode istražitelji. Oni su za novine Hindus Tajms rekli da je muškarac „namamio" devojčicu u kuću kad ju je video da se igra napolju. Njegovi roditelji nisu bili tu u vreme napada.

Devojčica je ispričala majci šta se dogodilo kad se vratila kući. Odmah je odvedena u bolnicu, gde su, kako kaže policija, lekari potvrdili da je silovana.

Policija je saopštila da se protiv ovog muškarca vodi istraga u skladu sa strogim indijskim zakonima o zaštiti dece.

Vlada je uvela smrtnu kaznu za one koji siluju decu 2018. godine usred protesta zbog dva velika slučaja - silovanja i ubistva osmogodišnje devojčice i silovanja devojčice od 16 godina.

Svaka četvrta žrtva silovanja je dete, pokazuju poslednji podaci o zločinima u Indiji. U ogromnom broju slučajeva silovanja, 94 odsto, žrtve poznaju počinitelje.

Loša evidencija slučajeva seksualnog nasilja došla je do izražaja posle silovanja i ubistva studentkinje u autobusu u Delhiju 2012. godine. Ovaj slučaj je doveo do ogromnih protesta i promene zakona o silovanju.

U novembru, grupno silovanje i ubistvo 27-godišnje veterinarke na jugu zemlje je takođe izazvalo proteste.

Izvor: