Sin HDZ-ovog zastupnika objavio sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina

Sin HDZ-ovca objavio sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina i napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

22-godišnji Đakić je sliku objavio danas, na pravoslavni Božić.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

Image

Đakić je Indexu, odmah nakon što smo ga nazvali, priznao da je objavio odvratnu fotografiju. 

Sve je priznao Indexu, ispričava se "svima koje je uvrijedio" i želi sretan Božić

"Jesam, jesam...", odmah je priznao Đakić.

Sin HDZ-ova zastupnika pokušao se opravdati.

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić Indexu.

Nazvali smo i njegovog tatu, HDZ-ovog Josipa Đakića, i pitali što misli o objavi sina

Ipak, i na samom screenshotu jasno se vidi da Ivan Đakić nije sliku obrisao za minutu, kako tvrdi, kao i to da ju nije podijelio, nego da ju je sam objavio. 

Nazvali smo Josipa Đakića kako bismo ga pitali odobrava li to što njegov sin na društvenoj mreži objavljuje sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina, no čim smo izgovorili da raspolažemo spornom Facebook objavom njegova sina, HDZ-ov saborski zastupnik prekinuo je vezu. 

Ivan Đakić je pažnju javnosti zaokupio krajem listopada kada je za Index novinar Ivan Žada ispričao da mu je sin HDZ-ovca prijetio smrću. 

Isti Đakićev sin prije tri mjeseca prijetio smrću novinaru