Sin ima 20 šavova od kapka do uha! Pas umalo ubio dječaka, oglasio se i njegov otac: Da ga je ujeo za vrat, ne bi preživio!

pas
Marko J. (3) umalo nije nastradao kada ga je 7. marta u Sivciu, u Srbiji, ispred kuće njegove bake u Volobinoj ulici ispred kuće u kojoj živi njegova baka brutalno napao i izgrizao vlasnički pas.

 

Dječak je pukom srećom preživio napad. Njegov otac Branko kaže da mu se sina pas ujeo za vrat on ne bi imao nikakve šanse da preživi.

Trogodišnjeg dječaka tada je krvoločno izujedao vlasnički pas rase pulin, a dječak je s ranama na licu, ruci, grudima i leđima završio u bolnici u Somboru, a negov otac Branko kaže da je sreća što pas nije dohvatio dijete za vrat, jer bi takav ujed gotovo sigurno bio smrtonosan.

 

Dječaci došli u posjetu baki

Ona je Marka i negovog dvogodišnjeg brata dovezla automobilom iz Čonoplje kod Sombora, gdje dječaci žive sa svojim roditeljima.

Čim su njih troje izašli iz automobila, nasrnuo je na našeg starijeg sina. Ugrizao ga je za lice i napravio mu otvorenu ranu od očnog kapka do iza uha, dugačku 15 centimetara, koja je hirurški zašivena sa dvadesetak šavova – kaže njegov otac.

Prema njegovim riječima baka se borila da odbrani unuke od razjarenog psa izujedana je po rukama i nogama.

Pas je rastrgao zimsku jaknu našeg djeteta i možemo samo bogu da zahvalimo što ga nije ugrizao za vratnu arteriju jer bi dijete iskrvarilo. Sreća je i što pas nije napao našeg mlađeg sina koji je stajao pored automobila – kaže on.

Govori i da je baka zapomagala upomoć, na šta je u pomoć oritekao komšija i letvom otjerao psa koji još uvijek nije pronađen.

Mlađi sin se od tada panično plaši pasa, a stariji, kad ga pitam šta je bilo, neće ništa da priča, samo okrene glavu. To pokazuje da je u šoku. Nisam ljut ni na koga i ništa ne tražim, samo želim da mi dijete izađe iz bolnice, da se oporavi i da to što prije zaboravimo – kaže otac, napomenuvši da bi vlasnici trebalo da paze da im psi ne izlaze na ulicu, jer bi i druga djeca mogu da nastradaju.

Prema Brankovim saznanjima, njegovog sina je napao crni mađarski pulin, koіi je pastirski pas. U opisu ove životinje se navodi da reaguje lavežom na svaku nepoznatu osobu, da je druželjubiva, ali, kako ističe Branko, možda je postala agresivna jer je bila maltretirana.