Sindikat policije KS: Najoštrije osuđujemo prijetnje uredniku "Dnevnog avaza" koje je uputio brat ubice naših policajaca

.
Bez obzira na upućene prijetnje i pritisak to neće umanjiti zasluženu kaznu koja očekuje izvšioce ovo zločina, navodi Ećo

 

Sindikat policije Kantona Sarajevo osudio je prijetnje uredniku "Dnevnog avaza" Miralemu Aščiću koje je uputio Miroslav Macan, brat Aleksandra Macana koji je optužen za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Najoštrije osuđujemo upućene prijetenje uredniku Dnevnog Avaza, koje je dana 13.12. 2022. godine, uputio brat Aleksandra Macana ubice naših policajaca Adisa i Davora.

Sindikat policije Kantona Sarajevo daje punu podršku svim novinarima u profesionalnom i nezavisnom radu pa tako i novinaru Dnevnog Avaza kojem su upućene prijetnje.

Bez obzira na upućene prijetnje i pritisak to neće umanjiti zasluženu kaznu koja očekuje izvšioce ovo zločina - poručio je predsjednik Sindikada policije KS Sadik Ećo.

Inače, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa kolegama iz Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su danas Miroslava Macana. 

On se nalazi u prostorijama za Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo KS, koje je upoznato sa cijelim slučajem, odlučit će o daljnjem potezu.

FOTO: AVAZ