Sindikat policije KS-a: Ovo je četvrti policajac koji je brutalno ubijen

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić izjavio je saučešće porodici, te je kazao je da je ovo četvrti policajac u KS-u, ubijen na ovakav način. Tvrdi da je ovo do sada najbrutalniji napad na njihove kolege.

"Dajemo punu podršku Upravi policije i Tužilaštvu da učine maksimum da privedu počinioca koji je brutalno ubio kolegu. Bit ćemo zadovoljni kada bude osuđen adekvatnom zakonskom kaznom. Nastavljamo rad u skladu sa zakonom ali da se nikad ne ponovi ovako nešto", kazao je Hadžiabdić.

Izrazio je očekivanje da se uključe svi relevantni organi kako bi se napadači na policijske sluzbenike kaznili adekvatnom i strogom kaznom. 

"Sindikat policajaca KS će dati podršku porodicama stradalih policajaca. Dajem podršku kolegama da koriste sve zakonske ovlasti da se brane. Tražit ćemo od nadležnih da se promjene propisi kako bi se na ovakve brutalne napade odgovorilo svim raspoloživim sredstvima i mjerama. Svjesni smo da se, onog momenta kada obučemo uniformu i položimo zakletvu, ovo može desiti. Izostaju adekvatne krivicno-pravne sankcije. Učinit ćemo sve da se ovo više nikada ne ponovi u KS-u", zaključio je on.