Sinoć održana promocija knjige Pamti Bošnjače u Cazinu

asd
Knjiga o kojoj se priča je "Pamti Bošnjače" autorice Elmedine Muftić. Ova knjiga se svrstava u društveno korisnu književnost, te obrađuje teme naše bliske prošlosti, kao što su eseji o devet heroja, o Bosni, Bošnjacima, Armiji R BiH, majki Hatidži Mehmedović, nani Fati Orlović, našim komandantima, maloljetnim pripadnicima Armije R BiH, zločinima u Prijedoru, Višegradu, Ham ploči, Ahmićima, Stupnom Dolu i genocidu u Srebrenici, kao i epiloge sudskih procesa po pitanju ratnih zločina vođenih pred Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine u Hagu.

Elmedina Muftić je publicista i kolumnista, član instituta za istraživanje genocida Kanada. Objavila je preko 500 kolumni na web portalu Bošnjaci net i mnogim drugima. 

Elmedinino pisanje je usmjereno ka buđenju uspavane svijesti Bošnjaka, borbi za interpretaciju istine o agresiji i genocidu, očuvanju kulture pamćenja na časnu borbu Armije R BiH, očuvanju kulturnih, tradicijskih i historijskih vrijednosti Bošnjaka. Autorica je dvije knjige: Istina i Pamti Bošnjače. 

Fikret Kauković, promotor ove knjige, dobitnik je ratnog priznanja Zlatni ljiljan, pripadnik 505. viteške bužimske brigade, te komandant najelitnijeg bataljona Hamze. Fikret je RVI i čovjek koji je bio od posebnog povjerenja generalu, komandantu i heroju oslobodilačkog rata rahmetli Izetu Naniću.

Pogledajte fotografije sa promocije knjige.

Foto: Cazin.net