SIPA uhapsila u Sanskom Mostu osobu zbog neovlaštenog prometa droga

.
Pretresen je jedan objekat prilikom čega su pronašli improvizovanu laboratoriju sa pripadajućom kompletnom opremom za proizvodnju opojne droge skank, šest stabljika marihuane

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) dana 24. juna 2022. godine su realizovali operativnu akciju "MIKRO", usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sanskom Mostu, policijski službenici SIPA-e su na području Sanskog Mosta, pretresli jedan objekat prilikom čega su pronašli improvizovanu laboratoriju sa pripadajućom kompletnom opremom za proizvodnju opojne droge skank, šest stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuana, hemijska sredstva za uzgoj biljaka, kao i potrebna oprema za instalisanje najmanje još jedne laboratorije za proizvodnju opojne droge skank.

Lice lišeno slobode je privedeno u prostorije Regionalne kancelarije Banja Luka, gdje će se nad istim izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će se u dogovoru sa postupajućim tužiocem Kantonalnog tužilaštva Unsko – sanskog kantona odlučti o daljim mjerama prema licu.