Sirija nastavlja s napadima, poslala je prijeteću poruku džihadistima

Sirijska vojska
SIRIJSKA vojska je danas priopćila da je preuzela potpunu kontrolu nad desecima gradova u sjeverozapadnom dijelu pokrajine Alepo te objavila nastavak ofenzive kako bi s lica zemlje izbrisala džihadističke skupine "gdje god ih se pronađe".

Snage predsjednika Bašara al-Asada na terenu su ostvarile strateški napredak zahvaljujući zauzimanju kontrole nad autocestom M5.

Uz potporu ruskog ratnog zrakoplovstva, vladine snage od početka godine nastoje zauzeti ruralne dijelove pokrajine Alepo i dijelove susjedne pokrajine Idlib u kojoj se nalaze posljednja pobunjenička uporišta.

U ruskim zračnim napadima na Darat Izzu, u blizine granice s Turskom i oko 30 kilometara sjeverno od grada Alepa, ranjeno je nekoliko civila, a dvije bolnice su bile prisiljene evakuirati pacijente i osoblje.

Lavrov: Nemoguće je ne odgovoriti na napade militanata

Glasnogovornik sirijske civilne zaštite, organizacije koja djeluje na područjima pod nadzorom oporbe, priopćio je da je rusko zrakoplovstvo izvelo osam uzastopnih napada na bolnice al-Kinana i al-Fardous u zapadnom dijelu Alepa Daret Ezze.

U priopćenju koje prenosi agencija SANA sirijska vojska je poručila da nastavlja s napredovanjem na terenu sve dok se cjelokupni sirijski teritorij ne oslobodi od terorista.

Iako su Rusija i Turska u siječnju dogovorile prekid vatre u spomenutom području, sirijska vojska, uz potporu svojih saveznica Rusije i Irana, nastavlja napredovati prema Idlibu.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da su se napadi militanata na ruske baze i položaje sirijske vojske nastavili te "da nije moguće ne odgovoriti na njih".

"Postrojbe iz Rusije i Turske na terenu u Siriji u stalnom su međusobnom kontaktu i prate promjene stanja", rekao je Lavrov.