Sjećanje na ubijene policajce ne blijedi, ali ubicama ni traga

a

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježju, učenjem Fatihe i minutom šutnje obilježena je treća godišnjica svirepog ubistva dvojice sarajevskih policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ubijeni su vršeći službenu dužnost. Nažalost, ni tri godine nakon ubistva pomaka u istrazi nema. Počionici su još na slobodi, a porodice ubijenih, kao i građani, i dalje su u nevjerici – kako je moguće da ubice nakon toliko vremena nisu privedene pred lice pravde?

U sklopu programa obilježavanja godišnjice intonirana je himna Bosne i Hercegovine, proučena je Fatiha, održana minuta šutnje i položeno cvijeće na spomen-obilježje Adisu i Davoru na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1.

Programu obilježavanja godišnjice prisustvovali su i brojni policijski službenici, kolege ubijenih policajaca.

Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije KS, kazao je kako sindikat, u organizaciji s ministarstvom i upravom policije nastoje očuvati sjećanje na poginule kolege.

  • Naravno da se neće zaboraviti, da ćemo uvijek biti tu za njihove porodice. Ne možemo im nadoknaditi taj gubitak”, rekao je Ećo koji je izrazio podršku porodicama.

Istakao je kako će pružiti svaki vid pomoći u skladu s mogućnostima.

Dodao je kako ovakvi slučajevi zasigurno da ostavljaju trag.