Skandalozni komentari na oslobađajuću presudu Naseru Oriću!

Home

Skandalozni komentari na oslobađajuću presudu Naseru Oriću!


Kao što je očekivano, oslobađajuću presudu Naseru Oriću komentarišu mediji u Srbiji kao antisrpsku zavjeru planetarnih razmjera. Milorad Dodik je otišao korak dalje, pa presudu suda komentariše u svom šovinističkom stilu “musliman- muslimanu”, namjerno zaboravljajući da je Naser Orić oslobođen u Hagu.

Pa kad se može i naći razumjevanja za komentare Dodika i Vučića, teško je razumjeti skandalozni komentar predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Dragana Čovića, koji kaže da je ova presuda “korak unazad”!

Šta to znači? Naprijed, bi išli (prema izjednačavanju krivice) samo da je Orić osuđen, bez obzira na činjenice i dokaze, pa se tako uspostavljao balans podjednake krivice.

Zna se da je dosad pravomoćno osuđeno nekoliko desetina Srba za ratne zločine i genocid, a Čovićevi mentori u Hagu čekaju drugostepenu presudu za udruženi zločinački poduhvat na teritoriji BiH, pa se u tom svijetlu mora posmatrati Čovićevo nezadovoljstvo oslobađajućom presudom.

Pa ipak, teško je naći u istoriji neke države da njen predsjednik smatra pogrešnom presudu državnog suda i komentariše je na ovaj način.

Sudovi sude na osnovu dokaza i činjenica, a ne na osnovu nekakave uravnilovke kakva se samo može roditi u glavama onih što su nastavili politiku svojih osuđenih mentora, kao što su Čović i Dodik.

Priča kako su “svi činili zločine” kod sudova ne pije vode, jer to treba i dokazati.

Čoviću i Dodiku fale masovne grobnice, logori i ostala stratišta, da bi im ona postala vjerodostojna.

Sad za sad iz masovnih grobnica vade uglavnom Bošnjake i ponekog Hrvata, kojeg su opet u nju ubacili koalicioni partneri Dragana Čovića, Dodik&com, pa su i presude takve kakve jesu!

 

(Izvor: Senzor.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 09/10/2017 - 14:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top