Škola u BiH jučer dobila mail s dojavom u bombi. Pročitali su ga tek danas

.

POLICIJA je pregledala Mješovitu srednju školu Hasan Kikić u Gradačcu u BiH i utvrdila da se u zgradi ne nalazi bomba. Pretraga je uslijedila nakon što su danas zaposlenici škole pročitali mail u kojem se nalazila dojava o bombi. Međutim, mail s lažnom dojavom je poslan jučer, ali ga tada nitko nije pročitao.

Nakon što su otkrili mail, iz škole su kontaktirali policiju i evakuirali učenike i nastavnike.

Glasnogovornica kantonalne policije Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da su njihovi službenici obavili pregled prostorija škole koji je pokazao da u objektu nije bila postavljena eksplozivna naprava, odnosno bomba.

Lažne dojave dobile i druge škole

"Učenici i profesori mogu doći po svoje stvari, ili ih sutra preuzeti. U četvrtak, 9.6.2022. godine, odvijat će se redovna nastava u školi, kao i nastavak eksterne mature za maturante", naveli su iz škole.

U proteklom periodu u BiH su intenzivirane lažne dojave o postavljenim bombama u brojnim institucijama, koje su uglavnom upućene putem e-maila. Od početka tjedna mailove u kojima se nalaze lažne dojave o bombama su dobile Srednja medicinska škola u Tuzli i Mješovita srednja škola Hasan Kikić u Gradačcu.