Skoro 2.000 postača iftarilo na Trgu slobode

Skoro dvije hiljade postača iftarilo je na Trgu slobode u Tuzli na tradicionalnom iftaru, kojeg za sve građane Tuzle organizuje Medžlis Islamske zajednice Tuzla, uz pomoć svojih donatora, Muftijstva tuzlanskog, lokalne i kantonalne vlasti.

Bila je ovo prilika da se Tuzlaci kroz bogat vjerski i zabavni program druže te na koncu u jednom lijepo ambijentu i iftare.

Prema riječima hafiza Ahmeda ef. Huskanovića, glavnog imama MIZ Tuzla, iftar je prilika da se radost ramazana podijeli sa svim narodima.

- Željeli smo da radost ramazana podijelimo sa džematlijama i građanima. Da ih počastimo i iftar podijelimo s njima, a sve je tonu lijepe poruke i suživota - potcrtao je Huskanović.

Kako je istakao Edin ef. Peštalić, koordinator za organizaciju iftara, organizacijom iftara u kome učestvuju i stari i mladi pravi se jedna generacijska sponu koja ima za cilj da mlađi uče od starijih i da sa tom tradicijom nastave i kasnije.

Iftar na Trgu slobode organizuje se već četiri godine zaredom. Prvi put ga je organizovala turska opština Bajrampaša, dok je nakon toga organizaciju preuzeo tuzlanski Medžlis.