Slučaj koji je potresao svijet: Muškarac ubio trudnu suprugu i dvije kćerkice

Cristopher Watts, 33-godišnjak iz Colorada, SAD; priznao je da je ubio trudnu suprugu i njihove dvije kćerkice, 4-godišnju Bellu i 3-godišnju Celeste.

Kako je objavila tamošnja policija, tijela djevojčica otkrivena su preksinoć, nekoliko sati nakon što je policija otkrila i tijelo njihove majke, 34-godišnje Shannon. Tijela su pronađena na naftnom polju gdje je Cristopher radio - tamo ih je stavio u burad s naftom, kako bi ih policija teže locirala.

Policija vjeruje da ih je Cristopher ubio u porodičnom domu, no još uvijek nisu otkrili kako ih je ubio.

Cristopher je prvo prijavio nestanak supruge u ponedjeljak i u TV intervjuu ronio je suze, moleći da se vrati. Shannon je nestala nakon što se trebala vratiti s poslovnog puta, iz Arizone, a otkriće tijela šokiralo je svjetsku javnost.

"Ne znam gdje su nestale. Ne  želim vjerovati da je ovo stvarnost. Ovo je noćna mora iz koje ne mogu da se probudim", kazao je on za NBC, no prethodno je u razgovoru za Foxkazao kako misli da mu je supruga rekla da ide s djecom kod prijateljice. 

"Vjerujem da je živa i da je negdje s djecom. Da li je samo otišla? Ali, ako ih je neko uhvatio i nisu sigurni, molim vas vratite mi ih. Treba mi da vas vidim opet, ova kuća je prazna bez vas", plakao je govoreći ovo novinarima.

Policija je odbila dati više detalja o slučaju, a nisu rekli ni šta ga je ponukalo da sve prizna. Ono što se zna jeste da je on odveo policiju do njenog tijela.

U medijima se nagađa da ju je ubio zbog toga što je ona sumnjala da je Cristopher vara.

Watts se jučer prvi put pojavio pred sudijom, no tek će u ponedjeljak biti optužen. Na sudu nije ništa govorio i samo je gledao u pod.