Slučaj malene Leonie: Počinitelji navodno snimali horor čin

fsa

Posljednjih dana u fokusu austrijske javnosti ponovno je suđenje za stravično i svirepo ubojstvo 13-godišnje djevojčice Leonie. Na zahtjev odvjetnika žrtve Floriana Höllwartha, Leonini roditelji podnijet će zahtjev za isključenje javnosti sa suđenja o ubojstvu malene Leonie. Kako danas piše dnevni list “Österreich” to se prije svega odnosi na one dane suđenja na kojima će se, kako se navodi, sudu i poroti “prikazati video snimke”.

Kako doznaje taj dnevni list, trojica optuženih – 16-godišnjak koji zapravo ima najmanje 20 godina, 18-godišnji stanar i poznati kriminalac te 22-godišnjak koji je nakon zločina pobjegao u London – mučeništvo nad malenom Leonie snimali su svojim mobitelima. Tako su sami dostavili vjerojatno najgnusniji, ali najvažniji dokaz da su djevojku doveli u stan u Donaustadtu s čvrstom namjerom da je siluju i napadnu.

Tim više čudi što je državnom odvjetništvu za pripremu optužnice trebalo više od godinu dana. Tek ovaj tjedan potvrđeno je da je optužnica (ali još nepravomoćna) gotova. Trojac je optužen za zajedničko silovanje koje je rezultiralo smrću i teško seksualno zlostavljanje maloljetnice, a ne ubojstvo, kako su mnogi zahtijevali i traže.