Slučaj nije kakav se čini: Policija zaustavila Austrijanca s troje djece u autu, u gepeku našli leš njihove majke

policija
Vozač iz Austrije koji je u prtljažniku prevozio leš supruge dok su s njime u autu bila njegova djeca, govorio je istinu kad je rekao da je njegova 38-godišnja žena bolovala od raka i da je umrla prirodnom smrću, samo nekoliko sati prije nego li ga je policija zaustavila, piše Fenix-magazin.

 

39-godišnjeg vozača Florian O. iz Puchenaua, koji je bio za upravljačem automobila, policija je zaustavila u Ansfeldenu nedaleko Linza i tražila ga vozačku i saobraćajnu dozvolu. No mladi Austrijanac im je odmah rekao:

Znam da me tražite, nemam vozačku, ali imam leš u prtljažniku.

Doista, u prtljažniku je ležala njegova preminula supruga umotana u plahtu. S njim u automobili su bila i dva njegova sina od 11 i 15 godina i petogodišnja kćer.

Prema onome što je muškarac rekao policiji, preminula je samo nekoliko sati prije nego su ih zaustavili. Rekao je da je djecu htio prvo odvesti rodbini, a potom tijelo mrtve supruge do stanice Hitne pomoći ili neke bolnice.

Muškarac, inače dobro poznat kao okorjeli antivakser, koji je korona mjere usporedio s holokaustom, nakon incidenta je priveden.

Ovim smo se čovjekom bavili godinama – rekao je ravnatelj policije Gornje Austrije, Andreas Pilsl, za list ‘Heute‘. Brigu o djeci preuzeo je tim za krizne intervencije, izvijestila je policija.

Državna tužiteljica, Ulrike Breitender, rekla je da je obdukcijski nalaz pokazao da ‘ništa ne upućuje na nasilnu smrt‘ žene u prtljažniku te da rezultat obdukcije ‘odgovara iskazu osumnjičenog‘. Dodala je da se još čeka toksikološki nalaz krvi 38-godišnje mrtve žene koji će biti gotov za nekoliko sedmica.

Ono za što se osumnjičenog oca troje djece može teretiti je ometanje mira mrtve osobe.

Osumnjičeni do daljnjega ostaje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega i eventualnog počinjenja nekog drugog djela. Djeca su zasad zbrinuta u ustanovi za socijalnu zaštitu djece i omladine ili kod rodbine.