Slučaj u Krajini: Medicinari spasili život muškarcu, kada se probudio napao ih

.
Nesvakidašnja situacija dogodila se u Velikoj Kladuši kada je 45-godišnji muškarac pokušao izvršiti samoubistvo rezanjem vena. Međutim, zahvaljujući brzoj reakciji medicinara hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša, njegov život je spašen.

 

Prema saznanjima, medicinari su pronašli muškarca u besvjesnom stanju i odmah mu pružili potrebnu medicinsku pomoć. Nakon što su mu sanirali rane i kada se probudio, muškarac je počeo verbalno napadati medicinsko osoblje, upućujući im psovke i uvrede.

Ubrzo nakon incidenta, na lice mjesta stigla je policijska patrola, što je dovelo do smirivanja situacije. Muškarac je potom upućen u Kantonalnu bolnicu gdje je nastavljena njegova medicinska obrada.

Naknadno se saznalo da je muškarac bio u teškom alkoholisanom stanju u trenutku incidenta. Ovaj događaj je još jedan podsjetnik na izazove s kojima se suočavaju medicinski radnici, koji, osim što spašavaju živote, često moraju intervenirati u vrlo stresnim i opasnim situacijama.

Nadamo se da će muškarac dobiti odgovarajuću pomoć i podršku kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti. Ovaj incident također naglašava važnost mentalnog zdravlja i potrebu za dostupnijim resursima za one koji se bore s psihičkim problemima.