Služba za poslove sa strancima protjerala državljane Srbije jer su prijetnja po sigurnost BiH

protjerivanje
Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima i Obavještajno sigurnosne agencije, dana 24. aprila na području Sarajeva pronađena su dva lica državljani Srbije, za koje je utvrđeno da predstavljaju prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom.

 

Također, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Tužilaštva BiH, jučer su preuzela lice državljanina Srbije koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom „Krijumčarenje ljudi“ iz člana 189. Stav 2. KZ BiH.

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te istim izrekla mjera protjerivanja sa teritorije BiH i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, radi njihovog udaljenja u zemlju porijekla.  

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.