Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva krivična djela

klkl

65 pacijenata zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja u proteklom periodu. Dežurne doktorice Amra Zulić i Arnela Čokić na dalje liječenje uputile su dva pacijenta.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

– Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

– Isporuka električne energije je stabilna, informišu iz kladuške poslovnice Elektrodistribucije.

– JKUP “Komunalije” d.o.o. Velika Kladuša obavijestilo je građane da Gradska pijaca u Trnovima danas radi u redovnom radnom vremenu. Također, iz ovog javnog preduzeća informišu da povodom obilježavanja praznika rada – 1. maja danas neće raditi, odnosno da će se odvoz i deponovanje komunalnog otpada onih relacija za koje je predviđen odvoz na dane praznika isti vršiti u idući ponedjeljak i utorak.

–  Od 1998. godine, na inicijativu indijskoga liječnika Madana Kataire, obilježava se Svjetski dan smijeha i to čak dva puta godišnje – 10. januara i 2. maja. Cilj je Svjetskog dana smijeha potaknuti ljude da se što više smiju jer će se osjećati bolje, rasteretiti stresa, smanjiti brige i depresiju i tako ojačati imunitet, tvrde brojni znanstvenici i liječnici koji poručuju kako se smijati treba svakoga dana.

– Danas oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 22 stepena.

– Slično kao u proteklom periodu, uz promjenljive biometeorološke prilike i bez naročitih temperaturnih oscilacija. Povremene padavine pretežno će loše djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati i uglavnom će se ogledati kroz promjenu raspoloženja, glavobolju, umor, dekoncentraciju. Opća slika će, usljed stabilnijeg vremena, biti ljepša u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu, tokom dana bi izraženija južina mogla uzrokovati manje probleme meteoropatama.

– Kraj je produženog prazničnog vikenda, tako da i danas očekujemo pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima. Zbog kiše saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog obilježavanja 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.