Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo

sa

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo. Narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 Dežurni medicinski tim Hitne sluižbe Doma zdravlja Velika Kladuša predvođen doktoricama Ajlom Husić i Amrom Zulić pregledao je 38 pacijenata i dva uputio na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu.

 Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, bez jedne faze u elektronapajanju je dio naselja Purići i Zborište. Kvar će biti saniran u toku dana.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 U JKUP „Komunalije“ saznajemo da se odvoz komunalnog otpada danas vrši po redovnom rasporedu.

 Vatrogasna jedinica nije intervenisala, saznajemo od dežurnog Kapića.

6. je dan mjeseca ramazana, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:24h.

– Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne i dio noći, u većem dijelu zemlje, je moguća slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

– Nestabilne vremenske prilike i značajniji pad temperature, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće izraženije tegobe. Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te konstantnog sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i umanjiti aktivnosti. U Hercegovini stabilnije i ugodnije, ali i ovdje neuobičajeno hladno. Sa poslijepodnevnim satima, opšta slika blago će se poboljšati u cijeloj zemlji.

Stanje na cestama

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, moguća poledica. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Kraća su čekanja jutros na GP Velika Kladuša – Maljevac, na izlazu iz BiH.